dimarts, 25 de juliol del 2017

Les Santes 2017 : dimarts 25 de juliol de 2017



Les Santes esportives
Open popular d'escalada
A partir de les 11 h
Club Escalada Mataró
Inscripcions el mateix dia a la seu del Club
Activitat recomanada especialment per a nens i nenes de 5 a 14 anys
Més informació: www.bulderplanet.com
Organitza: Club Escalada Mataró

Activitat infantil
Esquitxada de colors
12 h
Espai Firal del Parc Central
Atenció, perquè aquest acte canvia de dia! El Nou Parc Central es tenyirà de blau i vermell en una guerra que ja té precedents. Molta aigua, música i l’animació de la Companyia Roger Canals faran que els petits de casa passin un matí de festa boja, jugant a tot allò que normalment no els és permès: aigua, tint i crits sense parar.
Espai amb servei de bar
Organitzen: Ajuntament de Mataró i Comissió de la Ruixada. Col·labora: Escola de Dansa Gemma Bartra

Les Santes
Missa
12 h
Capella de l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena
Celebració eucarística de la diada del patró de l'Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena.

Les Santes esportives
XI Torneig Gestoria Luis Futsal Les Santes
A partir de les 15 h
Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca i Vallmajor
Torneig que se celebrarà cada dia fins al 25: els dies 11, 12, 13, 14 i 24 a partir de les 18 h. Els dies 15, 16, 22 i 23 a partir de les 9 h. Els dies 17, 18, 19, 20 i 21 a partir de les 17 h i el dia 25 a partir de les 15 h.
Inscripcions: torneigsantes@futsalmataro.cat
Més informació: www.futsalmataro.cat
Organitza: Club Esportiu Futsal Mataró

Empedrat de Les Santes
Quan hi havia gegants
18 h
Biblioteca Pompeu Fabra
Una gran especialista en conduir-nos pels mons de la imaginació és Mon Mas, coneguda per molts nens i nenes per les bones estones que els ha fet passar. En aquesta ocasió explicarà contes de l’època en què els gegants, dels tigres i lleons en feien carn de canelons. Veniu i en coneixereu la història.
Organitza: Biblioteques de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

Concert
Banda de l'Agrupació Musical del Maresme
18 h
Capella de l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena
La Banda s’estrena, en la seva marató d’actuacions musicals de Les Santes, amb el tradicional concert en solitari en un entorn tranquil. Dirigits per Pere Bono, la formació oferirà un repertori variat. Però sempre amb alguna sorpresa. Aquest any interpretarà Oda a Mataró, una sardana composta per Carles Soler amb lletra del seu germà, Francesc Soler. Aquest últim va ser un dels fundadors de la Banda, i d’aquesta manera se li vol retre homenatge.

Espectacle
Creem un espectacle!
19 h
Espai Familiar del Nou Parc Central
Els alumnes de l’Aula de Teatre compartiran amb el públic de l’Espai Familiar el resultant del monogràfic de teatre de carrer i objectes d’estiu en el qual han estat treballant durant tot un mes.
De 17.30 a 20.30 h hi haurà el Racó de contes. A les 18.30 h, hi haurà una hora del conte especial per a nadons de fins a 3 anys: The Messy Playroom, a càrrec de Get It English.
De 18 a 21 h, hi haurà Espai de jocs, Espai de dibuix i pintura, Espai Maquilla’t, Escacs en taules i Tangram espai de dansa.


Acte tradicional
Cap a la crida
19.45 h
A diversos indrets
Els nervis ja són a flor de pell, l’espera per veure, seguir i aplaudir les nostres comparses es fa eterna... Ja surten, ja esperen, se sent el so del coet, i totes avancen cap a l’Ajuntament, la seva llar durant aquests dies de festa. Som-hi!
Protegiu-vos del foc i la pirotècnia

Acte tradicional
Crida de Festa Major
20 h
Ajuntament de Mataró
Les comparses i la banda de l’Agrupació Musical del Maresme es concentren davant l’Ajuntament, amb la Riera atapeïda de gent, per escoltar la crida de l’alcalde anunciant oficialment que ja és Festa Major. La ciutat comença a vibrar amb l’esclat de la traca, i no pararà de fer-ho durant els dies de Les Santes. Arriben així els primers balls, les primeres dormides i, per si de cas, ja comencem a cridar que no n’hi ha prou!
Hi haurà una pantalla gegant a la plaça de l’Ajuntament per seguir l’acte en directe.
En directe per m1tv, Mataró Ràdio i www.lessantes.cat
Protegiu-vos del foc i la pirotècnia

Espectacle
Avui fem Pop
20 h
Espai Familiar del Nou Parc Central
The Beatles, R.E.M., Michael Jackson, Coldplay... el col·lectiu Orelles de xocolata convida a petits i grans a endinsar-se en els secrets i curiositats d’una banda de música, tot repassant els grans clàssics del pop d’abans, d’ara i de sempre.
De 17.30 a 20.30 h hi haurà el Racó de contes.
A les 18.30 h, hi haurà una hora del conte especial per a nadons de fins a 3 anys: The Messy Playroom, a càrrec de Get It English.
De 18 a 21 h, hi haurà Espai de jocs, Espai de dibuix i pintura, Espai Maquilla’t, Escacs en taules i Tangram espai de dansa.
Espai reservat per guardar-hi cotxets
Food trucks. Servei de menar i de beure sobre rodes

Concert
Orquestra de Mataró
20.30 h
Església de Sant Josep
L’Orquestra de Mataró ofereix un concert que neix del resultat de l'intercanvi internacional de directors entre la mataronina Clàudia Dubé Oranías i la directora de l'Orquesta Filarmónica Municipal de Avellaneda (Buenos Aires, Argentina), Maestra Mirta Soto. A Mataró, i sota la batuta de les dues directores, els músics interpretaran un repertori variat, amb dues peces tradicionals del país argentí incloses. Gaudirem d’un recital de música clàssica complet que agermanarà les dues ciutats.
Entrada amb invitació que podeu recollir a les oficines de Cultura

Concert
Club 105
23 h
Passeig del Callao
La #giraclub105 arriba a Mataró amb Dj Ernest Codina, Dj Héctor Mas i Món Dj. Una nit de música ballable i remescles dels temes més actuals, amb diversió assegurada.
Espai amb servei de bar
Nit Boja
Desvetllament bellugós
23.30 h
Des de l'Ajuntament
La Família Robafaves vol sortir de gresca. La gent espera que els Gegants surtin de l’Ajuntament i els acompanyaran Riera avall, enmig de l’eufòria col·lectiva, comptant fins a 15 al compàs del Bequetero, saltant i corejant. La incansable Agrupació Musical del Maresme no deixarà d’interpretar l’himne festiu de Mataró al llarg de la mitja hora de baixada, i posteriorment de pujada, dels Gegants per la Riera.
En directe per m1tv, Mataró Ràdio i www.lessantes.cat

Nit Boja
Convidada de la Família Robafaves
24 h
Plaça de Santa Anna
És el moment de fer una petita pausa, però serà una pausa activa, ja que si us deixeu endur pels ritmes encomanadissos dels maresmencs Ebri Knight, podeu quedar ben esgotats. Ells us convidaran a seguir-los en la seva particular explosió de ritmes, amb el folk de base.
Espai amb servei de bar

Nit Boja
Escapada a Negra Nit
Dimarts 25 de juliol / 1.30 h (aproximadament)
Davant de l'Ajuntament
La nit segueix sense treva, enllaçant actes. És el moment del foc, de la pluja encesa, de la pirotècnia, de les corredisses i salts... La nit mataronina s’escalfa amb la Momerota, el Drac, les Diablesses i els seus convidats: el Ball de Diables de Caldes de Montbui, els Diables del Carmel de Barcelona, els Diables de la Llàntia de Mataró, el Ball Diables de Les Roquetes, el Boc de Can Vernet de Sant Cugat i Godra, la Quimera de Caldes de Montbui.
Protegiu-vos del foc i la pirotècnia

Nit Boja
Pujada tabalada
Dimarts 25 de juliol / Acabada l'Escapada a negra nit
Des de l'Ajuntament
El so dels tabals marcarà el pas per seguir amb la nit, per passar de la intensitat del foc a l’explosió d’aigua i música sense decaure. Amb les figures ja a casa, els Tabalers del Drac, els Tabalers de la Momerota i els Tabalers do Maresme ens conduiran Riera amunt fins a arribar al camí de la Geganta.

Nit Boja
La Ruixada
Dimarts 25 de juliol / 3.30 h aproximadament
Espai Firal del Parc Central
Ja hi som tots, els que fa hores que esperen, els que acaben d’arribar després de compartir festa amb els Gegants, amb música, amb foc i amb tabals... La Ruixada ja pot començar! La nit no seria tan boja sense la música sota una pluja refrescant. Bona nit, Mataró!
Espai amb servei de bar

Exposició
Amb ulls de gegant
Del 14 de juliol al 10 de setembre
De divendres a diumenge de 18 a 21 h
Can Marfà
Eloi Codina ha fet realitat un projecte extraordinari. Després de mesos d’investigació, l’exposició mostra que a la Festa Major mataronina hi sol venir, d’amagat, un cinquè gegant.
A l’exposició hi trobarem documentació que podria demostrar la seva existència. Sembla ser que el gegant viu al veïnat de Mata, a la torre d’Onofre Arnau, i tot apunta a què es tracta d’un cíclop descendent de Polifem.
El gegant no es pot resistir a viure Les Santes com ho fan els mataronins i mataronines, i de les seves vivències de l’any passat en trobarem multitud d’imatges. Tindrem l’oportunitat, d’aquesta manera, de visualitzar la nostra festa des d’un altre punt de vista, i coneixerem una mica més d’aprop aquest gegant que és entre nosaltres, i com viu la Festa Major...
Horaris exposició "Amb ulls de gegant"
Del 14 de juliol al 10 de setembre
Inauguració el divendres 14 de juliol a les 19.30 h
Can Marfà. Passatge de Can Marfà, 1
Dies 14, 15 i 16 de juliol: de 18 a 21 h
Del 18 al 22 de juliol: de 10 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h
Del 23 al 29 de juliol: de 17 a 20.30 h
30 de juliol i fins al 10 de setembre: de divendres a diumenge de 18 a 21 h
Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

Exposició
Seny i rauxa a Les Santes
Del 22 de juliol al 20 de setembre
De dt a ds de 10 a 13 h i de 17 a 20 h
La Destil·leria. Espai Cultural
Un any més La Destil·leria organitza l’exposició en què diversos artistes mostren a través de la seva obra una visió personal de la Festa Major mataronina.
Aquesta vegada hi trobarem obres de Máximo Huerta, Pere-Màrtir Brasó, Sit Cantallops, Elisa Capdevila, Maria José Carrasco, Pere Fradera, Josep Maria Gomis, Catherine Lorton, Cecilia Morales, Miquel Ortega, Enric Punsola, Tomàs Safont-Tria, Marc Sala, Ji Tete, Alba Trench i Belén Vilanova.
Organitza: La Destil·leria

Font

Total de visualitzacions de pàgina: