dimecres, 26 de juliol del 2017

Les Santes 2017 : dimecres 26 de juliol de 2017



Concert vermut
Arnella & Belda
12 h
Pati de les Esmandies
Jaume Arnella és un romancer del segle XXI, una figura clau del folk i de la recuperació i divulgació del cançoner tradicional català; Carles Belda és un acordionista gens ortodox que ja coneixem a Mataró. Aquest és el primer cop que presenten un espectacle conjunt, una trobada intergeneracional de resultats imprevisibles.
Espai amb servei de bar

Concert de Barram
Aires del Montseny
12 h
Pati de Residència Sant Josep
Balls de plaça i balls de danses tradicionals catalanes amb un aire modern de la mà d’aquesta orquestrina vallesana. Podrem gaudir de la música escoltant-la asseguts a les tauletes o bé atrevint-nos a ballar una mica. Quan s’apropin les dues del migdia, els músics ens acompanyaran en cercavila cap a la plaça de Santa Maria per apreciar el toc i repic de les campanes.
Espai amb servei de bar

Toc de campanes
Barram i Repicada
14 h
Basílica de Santa Maria
Les campanes, sempre puntuals i constants, són protagonistes d’un acte carismàtic de la festa cada 26 de juliol. Essent vigília de la festivitat de les patrones de la ciutat, el grup de campaners efectuarà el toc de Barram: tritlleig de les campanes Juliana i Semproniana, tres cicles de nou cops de batall a la Carme, la Montserrat i la Miquela. A continuació hi ha repicada general, també amb les campanes del cimbori, la Candelària i la Madrona, fins arribar a la mitja hora. Al senyal de festa també hi participen 25 morterets que es disparen des de l’Hort del Rector, i que podem anar apreciant, des de baix a la plaça on es congrega la gent, com apareixen i esclaten al costat del campanar.

Acte tradicional
Recepció oficial de les Julianes i les Sempronianes
17 h
Ajuntament de Mataró
Una altra manera de retre homenatge a les patrones de la ciutat és la recepció de l’alcalde a les dones, noies i nenes que duen el seu nom.

Tarda guillada
De parranda!
18 h
Des de l'Ajuntament
La tarda boja ja és aquí! Repetim el model de la nit anterior i comencem una tarda plena d’emocions amb gegants, música, foc i aigua. La Família Robafaves sortirà de l’Ajuntament i baixarà amb els nens i nenes la Riera, al compàs del Bequetero que anirà repetint l’Agrupació Musical del Maresme; i vinga cantar, comptar fins a 15 ben fort, saltar, i tornem-hi fins a arribar a la plaça de Santa Anna!
Recordeu que és important que deixeu el cotxet a casa o al servei de guarda que hi haurà al pati de la Residència Sant Josep (habilitat fins a les 10 de la nit), que també serà un punt de trobada per als nens i nenes perduts.
En directe per m1tv, Mataró Ràdio i www.lessantes.cat

Tarda guillada
Convidada de la Família Robafaves
18.30 h
Plaça de Santa Anna
Quan els Gegants s’aturen a la plaça a prendre alè per seguir després, els petits podran fer una pausa animada amb un suc de taronja i galetes que els serviran els amics de la Família Robafaves. Tot això amb la música i el bon rotllo del grup Roleguita & Boquerón, la festa no s’atura!
Les galetes que se serviran són sense gluten.
Espai amb servei de bar
En directe per m1tv, Mataró Ràdio i www.lessantes.cat

Empedrat de Contes: Especial Santes
Contes cap per avall
19 h
Biblioteca Antoni Comas
Una hora del conte on res és el que sembla. Amb princeses intrèpides que saben treure les castanyes del foc, llops ferotges que resulten ser més tendres que un tros de pa, i un osset valent i decidit que vol assemblar-se a la Rínxols d'Or.
A càrrec de Clara Gavaldà.
Organitza: Biblioteques de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

Espectacle
Pam i Peu
19 h i 21 h
Espai Familiar del Nou Parc Central
La companyia Accidentats juga a casa. Són de Mataró i coneixen perfectament la il·lusió que es respira a les tardes de finals de juliol a l’Espai Familiar. Ells hi aportaran la seva particular mescla de malabars, acrobàcies, humor i diferents tècniques de circ per tal que tots, petits i grans, puguin endur-se un pessic de màgia a casa.
De 17.30 a 20.30 h hi haurà el Racó de contes.
De 18 a 21 h hi haurà Espai de jocs, Espai de dibuix i pintura, Espai Maquilla’t, sigues un artista, Escacs en taules i Tangram espai de dansa.
Espai reservat per guardar-hi cotxets
Food trucks. Servei de menar i de beure sobre rodes

Concert coral
Cor Madrigalista
19.30 h
Pati de les Caputxines
Enguany el cor mataroní, dirigit per Daniel Cardenal, presenta un recital en què trobarem les veus corals connectades amb fragments d’obres literàries de diversos autors i èpoques, una mescla de música i paraules en un espai recollit i tranquil.

Tarda guillada
Correguspira
20 h
Des de l'Ajuntament
Quan la Família Robafaves entra a l’Ajuntament, tots a córrer! Ben protegits, amb barret, roba de màniga llarga de cotó i la prudència necessària, podrem jugar a seguir la Momeroteta, el Dragalió, i les colles que aquest any han convidat: els Diablons de Mataró, els Diables de Sant Cugat i els dracs infantils Espurnes del Montseny de Sant Celoni i Garrins de Cardedeu.
Recordeu que és un acte multitudinari i amb foc; és important que deixeu el cotxet a casa o al servei de guarda que hi haurà al pati de la Residència Sant Josep, disponible fins a les 10 de la nit.
En directe per m1tv, Mataró Ràdio i www.lessantes.cat
Protegiu-vos del foc

Teatre
Homes, la comèdia musical
20.30 h
Teatre Monumental
Sergi Belbel i Carol López signen aquesta obra que s’inspira en el fenomen teatral del 1994 Homes!, de T de Teatre. Una comèdia musical fresca i actual amb música original de Marc Parrot, protagonitzada per Anna Barrachina, Agnès Busquets, Mireia Portas, Alba Florejachs i Glòria Sirvent.
Què pensen els homes? Per què no saben què volen les dones? I per què resulta tan complicat entendre’ls? A partir de relats curts i brillants basats en situacions quotidianes, Homes, la comèdia musical reflexiona sobre la masculinitat i la relació entre homes i dones per desgranar què significa ser un home i una dona avui en dia.
Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

Astronomia
El cel de Les Santes
De 21 h a 23 h
Can Boet. Centre de patrimoni arqueològic i natural (CPAN)
Observació astronòmica del cel d’una nit de Festa Major. Amb un parell de telescopis ens aproparem a Saturn, i també hi haurà una xerrada multimèdia.
Organitza: Cosmos. Grup d’Astronomia de Mataró

Concert
Canzoniere Grecanico Salentino
21 h
Pati del Cafè Nou
El Pati del Cafè Nou és aquell espai de Les Santes ideal per descobrir tresors musicals amagats. Aquesta nit la troballa musical ens arriba d’Itàlia. Set músics damunt l’escenari ens delectaran amb la seva mescla de tradició italiana i modernitat. La formació, amb més de quaranta anys de recorregut, és el grup més important de música popular de Salento. Una cita musical imprescindible.
Aforament limitat
Espai amb servei de bar

Tarda guillada
Pujada tabaladeta
21.30 h
Des de l'Ajuntament
Si encara hi ha forces, que segur que sí, passarem del foc a l’aigua sense que decaiguin les ganes de festa, pujant per la Riera amb el ritme dels tabals que acompanyen la Momeroteta i el Dragalió.

Tarda guillada
La Ruixadeta
22 h
Espai Firal del Parc Central
Per acabar una tarda ben guillada, què millor que una remullada! Música i aigua a dojo per compartir amb els amics i la família.
Espai amb servei de bar

Ballada de sardanes
Cobla Contemporània
22 h
Plaça de Santa Anna
La Cobla Contemporània torna a la ballada nocturna més animada de Mataró. Les sardanes de sempre i peces revisades amb el seu toc personal, tot amb molt d’humor i creant bon ambient a la plaça.
Espai amb servei de bar
Organitza: Ajuntament de Mataró

Ball
Revetlla de Festa Major
23 h
Parc Central
Hotel Cochambre ha guanyat diversos premis al millor grup de versions; La Banda Puig és un grup de prestigi molt versàtil i festiu. Les dues orquestres estaran pendents de mantenir amunt les ganes de gresca dels assistents i fer-nos ballar tota la nit, amb un ampli repertori de versions dels grans temes de sempre i del que sona ara mateix.
Aforament limitat

Espai amb servei de bar

Font


Total de visualitzacions de pàgina: