dilluns, 24 de juliol del 2017

Les Santes 2017 : dilluns 24 de juliol de 2017



Les Santes esportives
XI Torneig Gestoria Luis Futsal Les Santes
A partir de les 18 h
Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca i Vallmajor
Torneig que se celebrarà cada dia fins al 25: els dies 11, 12, 13, 14 i 24 a partir de les 18 h. Els dies 15, 16, 22 i 23 a partir de les 9 h. Els dies 17, 18, 19, 20 i 21 a partir de les 17 h i el dia 25 a partir de les 15 h.
Inscripcions: torneigsantes@futsalmataro.cat
Més informació: www.futsalmataro.cat
Organitza: Club Esportiu Futsal Mataró

Les Santes esportives
Zumba family
18 h
Centre Municipal d'Esports El Sorrall
Places limitades. Recomanable que porteu banyador.
Organitza: Eurofitness El Sorrall.

Trobada de gegants
Gegantada
18.30 h
Mataró és ciutat de gegants, gegantes i gegantons. La tarda del dia 24 és l’oportunitat per totes les colles i entitats de compartir cercavila i balls a la plaça de Santa Anna, després que la Família Robafaves s’hagi afegit a la trobada al seu pas per l’Ajuntament. L’agermanament de les figures des de diversos indrets de la ciutat és un símbol d’unió entre els mataronins i mataronines, que compartim ciutat, festa i cultura popular.
Espai amb servei de bar
Hi haurà pàrquing de cotxets al pati de la residència Sant Josep
Organitzen: Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró i Ajuntament de Mataró

Música
GospelSons
20 h
Passeig del Callao
Els concerts del grup de gòspel mataroní, sota la direcció de Georgina Blanch, són pur espectacle de ritme i energia. En l’entorn mariner del passeig, ens oferiran una actuació fruit del treball de mesos, i ens transmetran el que millor saben fer: l’alegria de la música, l’alegria de cantar.
Espai amb sevei de bar

Les Santes
Assaig de la Missa de les Santes
21 h
Basílica de Santa Maria
Després de setmanes d’assajos dirigits per Lluís Carné, els cantaires i músics de la Missa de les Santes interpretaran la partitura que mossèn Manuel Blanch va escriure l’any 1848, i que s’ha pogut escoltar de manera gairebé ininterrompuda el dia de l’ofici de les santes patrones de la ciutat. Aquest vespre esdevé una oportunitat única per apreciar la sonoritat d’una peça magistral que segueix plena de vida gràcies a tothom que hi participa.

Música
Havaneres i rom cremat
22 h
Passeig del Callao
Peix Fregit retornen a la nit d'havaneres de Mataró, amb tres veus, guitarra i acordió. També actuaran Les Anxovetes, un grup amb tres veus femenines. Dolces sonoritats i olor de rom cremat per una nit d’havaneres clàssiques, valsets mariners, sardanes i cançons de taverna.
Espai amb servei de bar
En directe per m1tv, Mataró Ràdio i www.lessantes.cat

Exposició
Amb ulls de gegant
Del 14 de juliol al 10 de setembre
De divendres a diumenge de 18 a 21 h
Can Marfà
Eloi Codina ha fet realitat un projecte extraordinari. Després de mesos d’investigació, l’exposició mostra que a la Festa Major mataronina hi sol venir, d’amagat, un cinquè gegant.
A l’exposició hi trobarem documentació que podria demostrar la seva existència. Sembla ser que el gegant viu al veïnat de Mata, a la torre d’Onofre Arnau, i tot apunta a què es tracta d’un cíclop descendent de Polifem.
El gegant no es pot resistir a viure Les Santes com ho fan els mataronins i mataronines, i de les seves vivències de l’any passat en trobarem multitud d’imatges. Tindrem l’oportunitat, d’aquesta manera, de visualitzar la nostra festa des d’un altre punt de vista, i coneixerem una mica més d’aprop aquest gegant que és entre nosaltres, i com viu la Festa Major...
Horaris exposició "Amb ulls de gegant"
Del 14 de juliol al 10 de setembre
Inauguració el divendres 14 de juliol a les 19.30 h
Can Marfà. Passatge de Can Marfà, 1
Dies 14, 15 i 16 de juliol: de 18 a 21 h
Del 18 al 22 de juliol: de 10 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h
Del 23 al 29 de juliol: de 17 a 20.30 h
30 de juliol i fins al 10 de setembre: de divendres a diumenge de 18 a 21 h
Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró


Font

www.lessantes.cat

Total de visualitzacions de pàgina: