divendres, 28 de juliol del 2017

Les Santes 2017 : divendres 28 de juliol de 2017


Les Santes esportives
39a Cursa Popular Les Santes
9.30 h
Nou Parc Central
Distància de 5.000 metres
Inscripcions: del diumenge 23 al dimecres 26 de juliol de 17.30 a 20.30 h a la Botiga de Les Santes (passatge de Can Marfà, 1). També el mateix dia de la cursa a partir d’una hora abans de la sortida, al punt d’inici, sempre que quedin places.
Inscripció gratuïta limitada a 2.500 participants
En directe per m1tv, Mataró Ràdio i www.lessantes.cat
Organitzen: Direcció d’Esports de l’Ajuntament de Mataró i Centre Atlètic Laietània
Col·laboren: Voluntaris per al futur, Diputació de Barcelona, Mataró Bus, Mataró Parc, Pasarel.la

Cercavila institucional
Anada a la Residència Sant Josep
11 h
Des de l'Ajuntament
El matí del 28 els més valents fan la Cursa Popular i, a continuació, cap a l’Ajuntament, des d’on surten les figures institucionals per anar a fer la visita de cortesia als avis i àvies de la Residència Sant Josep, juntament amb les autoritats del consistori i l’Agrupació Musical del Maresme.
Protegiu-vos del foc I la pirotècnia

Ball
Ballada de sardanes
11.30 h
Residència Sant Josep
Fidels a la cita, els músics de La Principal de la Bisbal esperen el senyal, després de les salutacions de rigor, per començar a tocar sardanes. El pati de la residència es fa petit per acollir les rotllanes dels dansaires i el moviment de la gent que va i ve, que se saluda, que toca i juga amb les figures... La sardana que balla la Família Robafaves i els balls de les comparses marquen el fi de l’acte i l’inici del retorn cap a l’Ajuntament, que sempre s’allarga i és molt animat.
Aforament limitat
Espai amb servei de bar

Cercavila
Postal de Gegants
18.30 h
Plaça de les Tereses
Tothom sap que els gegants estan avesats a escriure a mà, és per això que aquests dies trobareu la Postal que els Gegants Vells de Sant Roc de la Plaça Nova de Barcelona van enviar a la Família Robafaves acceptant la seva invitació per visitar Mataró per la Festa Major. Els amfitrions rebran els seus convidats a la plaça de les Tereses, on tots ballaran. Tot seguit, aniran cap a l’Ajuntament, on hi haurà els actes protocol·laris en què participarà l’Àliga, a part de les autoritats. Finalment, hi haurà el comiat al Portal de Barcelona.
En directe per m1tv, Mataró Ràdio i www.lessantes.cat
Espectacle
Crusoe
19 h i 21 h
Espai Familiar del Nou Parc Central
Els Markeliñe són uns vells coneguts a l’Espai Familiar. Enguany ens regalen una nova història, una versió del nàufrag més famós, que veu com els vaixells i el temps passen de llarg, i com aprèn a viure d’una altra manera, amb molta imaginació.
De 17.30 a 20.30 h hi haurà el Racó de contes i Autobús Jovi d’activitats de plàstica
De 18 a 21 h hi haurà Espai de jocs, Espai de dibuix i pintura, Espai Maquilla’t, sigues un artista, Escacs en taules i Tangram espai de dansa
Espai reservat per guardar-hi cotxets
Food trucks. Servei de menar i de beure sobre rodes

Concert
Concert de sardanes
19.15 h
Pati de Residència Sant Josep
El Pati de la Residència torna a acollir sardanes, en aquest cas, en forma de concert. La Principal de la Bisbal desplegarà el seu millor repertori, sota la batuta de Francesc Cassú i Jordi.
Aforament limitat
Espai amb servei de bar

Cercavila
Ball de Dracs
21 h
Des de l'Ajuntament
Quan tot just la Família Robafaves acomiada els seus convidats, el Drac i el Dragalió de Mataró reben els seus. Aquest any són el Drac Gran i el Drac Petit de Monblanc. Es trobaran a les portes de l’Ajuntament i grans i petits se separaran: els grans baixaran la Riera i els petits la pujaran, recorreran carrers i places a mesura que es fa fosc, jugant amb el foc i la gent. Es retrobaran a Can Xammar, per anar junts fins a la plaça de la Muralla i fer els balls finals, en un final de festa ben lluït.
Protegiu-vos del foc I la pirotècnia

Concert
Spontus
21 h
Pati del Cafè Nou
El grup aborda el ball folk bretó jugant amb reminiscències del ball més tradicional i amb l’ambient dels clubs musicals nocturns, aconseguint una comunió excel·lent amb el públic. El concert sorprendrà pels diàlegs entre els músics, solistes d’excepció que provenen d’universos musicals molt llunyans.
Aforament limitat
Espai amb servei de bar

Concert de música tradicional i punxadiscos
Ignorantes + System Beat + Clotildes + Kebab Kolektiv
22 h
Plaça de Santa Anna
Una nit plena de música molt variada: la festa esbojarrada dels mataronins Ignorantes, les versions d’ara i sempre de Clotildes, l’espectacle de música electrònica del grup System Beat i sessió de punxadiscos amb Kebab Kolektiv. Aquest any, durant l’acte No n’hi ha prou!, la festa musical a la plaça no s’atura!
L'ordre dels concertrs serpa: Ignorantes, System Beat, Clotildes i Kebab Kolektiv.
Espai amb servei de bar
Organitza: Associació Cultural Marrinxa. Col·labora: Ajuntament de Mataró

Ball
Requisits de Festa Major
23 h
Parc Central
El Parc Central es converteix en la pista d’un ball d’envelat, dels de sempre, engalanat amb les tauletes, el sostre lluminós, els detalls que aniran apareixent al llarg de la nit... i amb La Principal de la Bisbal. Un ambient únic, tranquil, que sempre agrada a tothom. I l’única oportunitat per degustar la Juliana, la beguda de la Festa Major de Mataró. Som-hi, que va de vals!
Espai amb servei de bar

Acte tradicional
No n'hi ha prou!
2 de la matinada
Davant de l'Ajuntament
A poc a poc, més ràpid que mai, han anat passant els dies de Les Santes... La matinada que anuncia cap a l’últim dia és el moment en què la gent de Mataró crida amb força que no n’hi ha prou, que estimem la festa i que no volem que s’acabi! Les primeres a compartir aquest desig són les comparses. Les Diablesses, la Momerota, el Drac, l’Àliga i la Família Robafaves sortiran de l’Ajuntament per ballar desenfrenadament, entre elles, amb nosaltres, pell amb pell, amb la música en directe de La Principal de la Nit.
Protegiu-vos del foc i la pirotècnia

Exposició
Amb ulls de gegant
Del 14 de juliol al 10 de setembre
De divendres a diumenge de 18 a 21 h
Can Marfà
Eloi Codina ha fet realitat un projecte extraordinari. Després de mesos d’investigació, l’exposició mostra que a la Festa Major mataronina hi sol venir, d’amagat, un cinquè gegant.
A l’exposició hi trobarem documentació que podria demostrar la seva existència. Sembla ser que el gegant viu al veïnat de Mata, a la torre d’Onofre Arnau, i tot apunta a què es tracta d’un cíclop descendent de Polifem.
El gegant no es pot resistir a viure Les Santes com ho fan els mataronins i mataronines, i de les seves vivències de l’any passat en trobarem multitud d’imatges. Tindrem l’oportunitat, d’aquesta manera, de visualitzar la nostra festa des d’un altre punt de vista, i coneixerem una mica més d’aprop aquest gegant que és entre nosaltres, i com viu la Festa Major...
Horaris exposició "Amb ulls de gegant"
Del 14 de juliol al 10 de setembre
Inauguració el divendres 14 de juliol a les 19.30 h
Can Marfà. Passatge de Can Marfà, 1
Dies 14, 15 i 16 de juliol: de 18 a 21 h
Del 18 al 22 de juliol: de 10 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h
Del 23 al 29 de juliol: de 17 a 20.30 h
30 de juliol i fins al 10 de setembre: de divendres a diumenge de 18 a 21 h
Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

Exposició
Seny i rauxa a Les Santes
Del 22 de juliol al 20 de setembre
De dt a ds de 10 a 13 h i de 17 a 20 h
La Destil·leria. Espai Cultural
Un any més La Destil·leria organitza l’exposició en què diversos artistes mostren a través de la seva obra una visió personal de la Festa Major mataronina.
Aquesta vegada hi trobarem obres de Máximo Huerta, Pere-Màrtir Brasó, Sit Cantallops, Elisa Capdevila, Maria José Carrasco, Pere Fradera, Josep Maria Gomis, Catherine Lorton, Cecilia Morales, Miquel Ortega, Enric Punsola, Tomàs Safont-Tria, Marc Sala, Ji Tete, Alba Trench i Belén Vilanova.
Organitza: La Destil·leria


Font

Total de visualitzacions de pàgina: