dissabte, 29 de juliol del 2017

Les Santes 2017 : dissabte 29 de juliol de 2017




Les Santes esportives
VI Open Ciutat de Mataró Les Santes de billar. Memorial Josep Niubó a tres bandes
A partir de les 9 h
Club Billar Mataró
Fase final. També el diumenge 30 a partir de les 9 h
Competició individual vàlida pel rànquing català
Més informació: www.facebook.com/clubbillarmataro o www.clubbillarmataro.org
Organitza: Club Billar Mataró

Vermut i ball
Vermut de bastons
12.30 h
Mercat de la Plaça de Cuba
El matí del 29 trobarem un acte consolidat, de cultura popular i amb la complicitat d’alguns cellers de la ciutat. Anirem a fer el vermut en un recorregut en què gaudirem dels Bastoners de Mataró i el Ball de Bastons de Mataró. Sortirem de la plaça de Cuba cap a la plaça de les Tereses, després ens arribarem a l’Ajuntament i finalitzarem l’acte a la plaça de Santa Maria.

Dinar popular
#rotetdesantes
14 h
Plaça de Can Xammar
Dinar popular de Les Santes que consta de fideuà, xíndria i beguda.
Venda de tiquets al Bar Capgrossos i a L’Altre, Cafè Cultural
Organitza: Associació Ralet. Art i Cultura

Tast de figures
Enfigura't
18 h
Plaça de l'Ajuntament
Ens començarem a acomiadar de les comparses, i ho farem compartint una estona amb els seus membres i provant de portar una figura; o saltant sota el foc de les Diablesses, potser només per curiositat, potser amb el desig de plantejar-se ser un d’ells...
En directe per m1tv, Mataró Ràdio i www.lessantes.cat

Espectacle
Evolution-Vertical
19 h
Espai Familiar del Nou Parc Central
Brincadeira és ritme, energia, moviment. Tot a una velocitat d’execució que ens sorprendrà. A Mataró, el grup presenta dos dels seus espectacles: Evolution (estàtic) i Vertical (itinerant). L’Espai Familiar vibrarà com mai, no us ho deixeu escapar!
A les 18 h hi haurà tallers de percussió i parkour previs a l'actuació. Participeu-hi!
De 17.30 a 20.30 h hi haurà el Racó de contes.
De 18 a 21 h hi haurà Espai de jocs, Espai de dibuix i pintura, Espai Maquilla’t, sigues un artista, Escacs en taules i Tangram espai de dansa
Espai reservat per guardar-hi cotxets
Food trucks. Servei de menar i de beure sobre rodes

Cercavila
Anem a tancar
19.15 h
Des de l'Ajuntament
Última cercavila de festa. Un llarg adéu a les comparses mataronines pels carrers de Mataró, des de l’Ajuntament, que les ha acollit aquests dies, fins a Can Marfà, on descansaran la resta de l’any. Grans i petits, músics i autoritats les acompanyaran per gaudir dels últims balls, les últimes enceses i l’últim «no n’hi ha prou» a en Robafaves i a tots ells.
En directe per m1tv, Mataró Ràdio i www.lessantes.cat
Protegiu-vos del foc i la pirotècnia

Concert
Concert de Festa Major
19.30 h
Parc Central
La pista del Parc es converteix en una platea plena de cadires mòbils que cerquen l’ombra, i s’omple de nostàlgia tot escoltant els clàssics de sempre. És el concert de Festa Major i a l’escenari hi tenim l’Orquestra Maravella, una de les grans del país.
Espai amb servei de bar

Concert
La Banda de l’Agrupació Musical del Maresme + The Sir Aligator’s Company
Dissabte 29 de juliol / 21 h
Pati del Cafè Nou
La Banda s’envalenteix a l’hora de proposar nous concerts per Les Santes, amb grandíssims convidats i reptes musicals extraordinaris. I sempre els surt bé! Enguany s’ajunta a l’escenari amb una petita formació d’arrels clàssiques, que passa pel filtre dels sons del metall grans temes de rock, soul i pop.
Aforament limitat
Espai amb servei de bar


Espectacle
Parkour
Cap a les 21 h
Espai Familiar del Nou Parc Central
El parkour és l’art del desplaçament, una disciplina que consisteix en desplaçar-se pel medi urbà o natural superant els obstacles que es presenten pel camí, com ara tanques, murs, espais buits... A Mataró tenim un dels millors especialistes de l’Estat. Veniu a descobrir què són capaços de fer Marc Lloret, Andrey Franco, Aral Roca i Guillem Mataró. Pur espectacle!
A les 18 h hi haurà tallers de percussió i parkour previs a l'actuació. Participeu-hi!
De 17.30 a 20.30 h hi haurà el Racó de contes.
De 18 a 21 h hi haurà Espai de jocs, Espai de dibuix i pintura, Espai Maquilla’t, sigues un artista, Escacs en taules i Tangram espai de dansa
Espai reservat per guardar-hi cotxets
Food trucks. Servei de menar i de beure sobre rodes

Acte de foc
Tronada de fi de festa
24 h
Espai Firal del Parc Central
Un bon final sempre requereix emocions fortes. Per als amants del foc i la pólvora, la Tronada és imprescindible per tenir aquest bon regust de boca. Pirotecnia Tomás no decebrà les expectactives dels mataronins i ens commourà amb el seu espectacle pirotècnic visual, potent, que ens sacsejarà per dins i per fora.
Protegiu-vos de la pirotècnia

Ball
Espetec final
0.10 h
Parc Central
Darrer ball de Festa Major, amb l’Orquestra Maravella i La Banda del Drac, dues de les millors orquestres del país. Sis hores de versions de les cançons d’ara i de sempre, fins que surti el sol i ens hàgim d’acomiadar definitivament de Les Santes.

Cercavila
L'Albada
Dissabte 29 de juliol / Després del darrer ball de Festa Major
Parc Central
És hora de posar punt final a onze dies de festa intensa. Un comiat que s’allargarà Riera avall, saltant i ballant. Anirem repetint el Bequetero, que s’anirà fonent amb la llum del dia, fins a la plaça de Santa Anna. Ens hi conduirà la xaranga Los Labradores, que ja sap quin peu es calça a Mataró, una, quinze i mil vegades. I a partir d’ara...
Comença el compte enrere per a Les Santes 2018!

Exposició
Amb ulls de gegant
Del 14 de juliol al 10 de setembre
De divendres a diumenge de 18 a 21 h
Can Marfà
Eloi Codina ha fet realitat un projecte extraordinari. Després de mesos d’investigació, l’exposició mostra que a la Festa Major mataronina hi sol venir, d’amagat, un cinquè gegant.
A l’exposició hi trobarem documentació que podria demostrar la seva existència. Sembla ser que el gegant viu al veïnat de Mata, a la torre d’Onofre Arnau, i tot apunta a què es tracta d’un cíclop descendent de Polifem.
El gegant no es pot resistir a viure Les Santes com ho fan els mataronins i mataronines, i de les seves vivències de l’any passat en trobarem multitud d’imatges. Tindrem l’oportunitat, d’aquesta manera, de visualitzar la nostra festa des d’un altre punt de vista, i coneixerem una mica més d’aprop aquest gegant que és entre nosaltres, i com viu la Festa Major...
Horaris exposició "Amb ulls de gegant"
Del 14 de juliol al 10 de setembre
Inauguració el divendres 14 de juliol a les 19.30 h
Can Marfà. Passatge de Can Marfà, 1
Dies 14, 15 i 16 de juliol: de 18 a 21 h
Del 18 al 22 de juliol: de 10 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h
Del 23 al 29 de juliol: de 17 a 20.30 h
30 de juliol i fins al 10 de setembre: de divendres a diumenge de 18 a 21 h
Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

Exposició
Seny i rauxa a Les Santes
Del 22 de juliol al 20 de setembre
De dt a ds de 10 a 13 h i de 17 a 20 h
La Destil·leria. Espai Cultural
Un any més La Destil·leria organitza l’exposició en què diversos artistes mostren a través de la seva obra una visió personal de la Festa Major mataronina.
Aquesta vegada hi trobarem obres de Máximo Huerta, Pere-Màrtir Brasó, Sit Cantallops, Elisa Capdevila, Maria José Carrasco, Pere Fradera, Josep Maria Gomis, Catherine Lorton, Cecilia Morales, Miquel Ortega, Enric Punsola, Tomàs Safont-Tria, Marc Sala, Ji Tete, Alba Trench i Belén Vilanova.
Organitza: La Destil·leria

Font

www.lessantes.cat

Total de visualitzacions de pàgina: