dissabte, 26 de juliol del 2014

Unes 6.000 persones assisteixen a la nit d’havaneres i rumba



publicat per
www.mataro.cat
25 de juliol de 2014

Durant la vetllada vora el mar es van repartir 400 litres de rom cremat

Vora el mar és el millor lloc on escoltar la música d’havaneres acompanyada del rom cremat. Ahir al vespre, el passeig del Callao va acollir l’acte que molts consideren l’inici de Les Santes, la Nit d’Havaneres i Rom cremat que acaba amb la Nit de Rumba. Unes 6.000 persones van gaudir de la nit.

La música va començar a sonar a les 22 h amb el grup Tres de Ronda, un grup de cançó marinera i de taverna nascut a l’Empordà el 2010. El grup va fer passar una bona estona al públic assistent amb el seu repertori de cançons populars. La colla següent a fer sentir la seva música, Els Cremats, abans d’encarar la seva proposta per a la nit va compartir escenari amb els Tres de Ronda per cantar conjuntament les cançons més tradicionals d’aquest gènere musical: “La bella Lola” i “El meu avi”. Els Cremats són una banda formada l’any 1996 amb seu a Palafrugell, Calella i Begur que han trencat molts tòpics sobre el tractament d’aquest gènere.

I no hi ha havaneres sense el rom cremat. Ahir a la nit se’n van repartir uns 400 litres.

Una vegada els grups d’havaneres van cloure les seves actuacions, va ser el torn de la rumba. Mataró Rumba All Stars va tancar la nit amb dues hores de sons flamencs, rumberos i llatins. També en el seu repertori s’hi va sentir la cançó “Reina del Maresme”, la cançó sobre la ciutat creada i interpretada pel grup.

Músics de diferents formacions com ara Dijous Paella, i Carles Belda (que va cantar garrotins) van anar pujant damunt l’escenari per col•laborar amb la formació base.

Total de visualitzacions de pàgina: