dimarts, 28 de juliol del 2009

Els organitzadors del No n’hi ha prou treballen per ‘posar ordre’ en l'acte


www.capgros.com
28 juliol 2009
La tria musical serà més popular i es potenciarà el ball en tombs amb les figures

per V. B.
fotos Albert Canalejo

Figures i gent ballant
La nit del 28 les figures de la ciutat es desvetllen definitivament, fartes de no poder gaudir de la festa ni de poder dormir, i surten al carrer a celebrar la gatzara amb la resta de ciutadans. És el No n’hi ha prou, l’acte sorgit ara fa tres anys per donar més joc a la família Robafaves i companyia en un ambient més distès i menys solemne. En la seva tercera edició, l’esdeveniment manté la seva estructura inicial, tot i que amb alguns matisos que han d’ajudar a consolidar-lo. Per un costat, la selecció musical es basarà en “cançons més conegudes per tothom per animar més la gent”, tal i com explica un dels coordinadors, Oriol Rodri. De nou, el repertori musical anirà a càrrec de La Principal de la Nit. L’objectiu és potenciar els balls barrejats, i alhora posar una mica d’ordre en l’acte.

Les figures (la família Robafaves, l’Aliga, el Drac, la Momerota i les Diablesses) fan tres tombs, en sentit contrari de les agulles del rellotge, al principi, el mig i el final de l’acte. Es recomana als assistents que intentin seguir el moviment de les figures. “Els altres anys la majoria es quedaven al mig i no aconseguíem el que volíem, tot i que també ha estat una mica culpa nostra perquè sempre hem mantingut el No n’hi ha prou amb massa secretisme”, explica Rodri. La dormida de les figures és el que funciona millor de l’acte, i ara es vol que tant els balls barrejats com els tombs també es consolidin.

Quan va néixer el No n’hi ha prou, el ball de requisits se celebrava a la plaça de l’Ajuntament. Aquest fet donava una certa narrativitat a l’acte, ja que s’explicava que les figures, que intentaven dormir a l’Ajuntament, es desvetllaven pel soroll i la música. L’any passat els requisits es van celebrar a la plaça de Santa Anna perquè darrere del consistori s’hi feien obres. Els treballs han acabat, però els Requisits es mantenen aquest 2009 al mateix emplaçament que en l’anterior edició. Un any més, caldrà pujar la Riera quan acabi el ball per anar a gaudir del desvetllament de les figures. “Personalment, m’agradava més que els Requisits es fes a la plaça de l’Ajuntament, però no crec pas que això ens tregui públic”, resol Rodri.

Total de visualitzacions de pàgina: