dilluns, 27 de juliol del 2015

El dia a dia de #LesSantes #LesSantes2015

 

Font de la informació :  www.lessantes.cat

Dilluns 27

Diada
Matinades
Dilluns 27 - 7 h
A diversos indrets
Arribada la festivitat de les santes patrones, 7 grups de grallers recorreran tota la ciutat interpretant, acompanyats del so dels voladors, el toc de matinades per recordar als veïns que avui és dia de celebració.

Diada
Toc d'ofici
Dilluns 27 - 9 h
Basílica de Santa Maria
Poc abans de les 9 del matí, la plaça de Santa Maria s’omplirà amb el toc de matinades de les gralles i els voladors dels grups que hi van arribant. A l’hora en punt el so de gralles i petards donarà pas al tradicional repic de campanes que crida la ciutadania a ofici.

Diada
Anada a ofici
Dilluns 27 - 9.30 h
Ajuntament de Mataró
Continua el ritual de la diada amb l’anada a ofici de les autoritats municipals i les comparses institucionals.

Diada
Missa de les Santes
Dilluns 27 - 10 h
Basílica de Santa Maria
La Missa té una menció especial en la catalogació de Les Santes com a Festa patrimonial d'interès nacional al Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya.

Ballada de sardanes
Cobla Ciutat de Granollers
Dilluns 27 - 12 h
Carrer d'en Pujol
La Cobla Ciutat de Granollers i un petit grup de sardanistes reten honor a l'indret on diu la tradició que van néixer Santa Juliana i Santa Semproniana, i fan una ballada el migdia de la seva diada.

Diada
Desfilada
Dilluns 27 - 13 h
Plaça de Santa Maria
Finalitzat l’ofici, autoritats i comparses emprendran el camí de retorn cap a l’Ajuntament, passant per l’altar de les patrones del carrer d’en Pujol. A l’Ajuntament hi haurà els balls propis i dormides de les comparses.

Diada
La Passada
Dilluns 27 - 18 h
Davant de l'Ajuntament
Llarga cercavila festiva pels carrers del centre històric de la ciutat, amb lluïment de castells, balls, foc i repertori musical.

Concert
Big Band Jazz Maresme i Carla Cook
Dilluns 27 - 20 h
Pati del Cafè Nou
La Big Band Jazz Maresme celebra 10 anys. És per això que presenta a Les Santes un dels concerts més sonats, amb la col·laboració d’una de les millors veus internacionals d’influències jazz, gòspel i blues: Carla Cook.

Espectacle
Violeta
Dilluns 27 - 18 i 21 h
Espai Familiar del Nou Parc Central
A càrrec del Col·lectiu La Persiana i Venancio y los jovenes de antaño.

Focs artificials
Castell de focs
Dilluns 27 - 23 h
Passeig marítim
L’acte més multitudinari de Les Santes aplegarà de nou milers de persones per viure una altra nit a la fresca, asseguts a la sorra, disposats a gaudir d’uns dels mestres dels focs artificials: Pirotecnia Tomás.

Diada
Sardanes i xindriada
Dilluns 27 - 23.30 h
Plaça de Santa Anna
Apartades del passeig marítim, les cobles La Principal del Llobregat i Cobla Ciutat de Girona s'intercanviaran per oferir una nit de sardanes a la fresca, amb l'acompanyament d'un bon tall de xíndria.

Concert
La rumba té molt poder
Dilluns 27 - Acabat el castell de focs
Passeig del Callao
Reunirem en un mateix escenari l'Achilifunk Sound System de Txarly Brown i els Mataró Rumba All Stars de Rafalito Salazar per escenificar un singular combat on tradició i futur de la rumba catalana s'enfrontin.

Concert
Germà Negre + Catarres + Dj David Oleart
Dilluns 27 - Després dels focs
Port de Mataró
Concerts amb Els Catarres, Germà Negre i Dj David Oleart.

Exposició
Mostra de Gegants i cultura popular de Les Santes
Del 13 al 28 de juliol - De dilluns a divendres, de 18 a 20 h
Les Esmandies. Casal de Barri
Tardes, a partir de les 18 h al Pati de les Esmandies, activitats de caire informal relacionades amb la cultura tradicional i popular: tallers, assajos, actuacions, contes...

Exposició
Consumidors de Santes. Xènia Sola
del 3 al 29 de juliol - Consulteu l'horari de l'Ateneu Fundació Iluro
Ateneu Fundació Iluro
La fotògrafa mataronina Xènia Sola fou l'escollida per la Comissió de Les Santes 2014 per a realitzar l'exposició de fotografies aquest any 2015. La seva proposta és fer una radiografia dels diferents perfils dels consumidors de la festa, més enllà de l'espai i de l'acte en sí mateix.

Exposició
... i 15! Any Bequetero
del 16 al 29 de juliol - null
Sales d’exposicions de Can Palauet

De segur que aquest any 2015, l'any i 15!, deixarà empremta als mataronins i mataronines. Aquesta exposició ... i 15! Any Bequetero! vol contribuir a donar a conèixer i fer estimar una mica més un dels actes més genuïnament mataronins: el Desvetllament Bellugós de la Nit Boja.

Total de visualitzacions de pàgina: