dimarts, 28 de juliol del 2009

Pera torna a Mataró per les Santes amb ‘El joc dels idiotes’


28 juliol 2009

El muntatge, basat en l’obra de Francis Veber, es podrà veure dimarts 28 al Teatre Monumental a les 6 de la tarda i les deu de la nit
per J. V.
fotos Cedida
Una escena de l'obra

Joan Pera torna a casa per les Santes. L’actor mataroní tornarà a ser protagonista de la proposta teatral de la Festa Major, una cita que ja adopta caràcter de clàssic. En aquesta ocasió, Pera portarà la seva darrera obra, El joc dels idiotes, una comèdia amb tints de vodevil en la qual comparteix cartell amb l’actriu Lloll Beltran. L’obra, dirigida per Antonio Calvo, es basa en una obra del dramaturg i cineasta francès Francis Veber, autor de l’exitosa La cena de los idiotas i que Pera també va protagonitzar fa uns anys.

Com en el cas de La cena de los idiotas, la obra que es podrà veure el proper dia 28 al Teatre Monumental, El joc dels idiotes va ser abans un èxit cinematogràfic que un muntatge teatral, protagonitzat per un personatge fictici, François Pignon, que ja forma part de l’imaginari que defineix les obres de Veber. Pignon, en la versió catalana adaptada per Marc Rosich, es converteix en Francesc Pinyó, un pobre i ingenu cambrer –interpretat per Joan Pera- que es veu involuntàriament enredat en un embolic de faldilles entre un famós empresari, la seva multimilionària dona i la seva jove amant, una top model internacional. La trama comença quan Pablo, l’empresari, és enxampat per un paparazzi mentre discuteix amb la seva amant Elena, la jove model. Per salvar el seu matrimoni, Pablo intenta convèncer la seva dona que Elena és l’amant de Francesc, un cambrer que estava esperant a la mateixa cantonada on els van sorprendre. Per embolicar encara més la troca, Pablo insta Elena i Francesc a viure junts amb l’objectiu de fer la seva història més creïble. Però aquí és on començaran els malentesos i problemes per en Francesc.

El joc dels idiotes, estrena al Teatre Condal de Barcelona el passat mes de novembre, intenta repetir la fórmula d’èxit de la casa, que té en l’actor Joan Per a un dels seus talismans. El director Antonio Calvo ha contat en aquesta ocasió també amb l’actriu Lloll Bertran, que ja va treballar al costat de Joan Pera a ‘Òscar. Una maleta, dos maletes, tres maletes’, una obra que es va poder veure per les Santes del 2008 a l’escenari del Teatre Monumental. Dos anys abans, al 2006, Pera també havia tornat a Mataró per la Festa Major amb Matar al presidente.


La fitxa
Director: Antoni Calvo
Autor: Francis Veber
Repartiment: Joan Pera, Lloll Bertran, Gretel Stuyck, Pere Ventura, Rafa Cruz i Román San Gregory
Estrenada al Teatre Condal (novembre 2008)

Total de visualitzacions de pàgina: