dimarts, 19 de juliol del 2016

EL DIA A DIA DE LES SANTES 2016



L’ESTRENA
ACTE INSTITUCIONAL
Tot va començar a la Còlquida
18 h / Saló de Sessions de l’Ajuntament

El primer acte de Les Santes es fa coincidir amb el toc de novena de les campanes de Santa Maria. Enguany l’escriptor i gestor cultural Bienve Moya ens farà una passejada literària pels orígens mitològics i quimèrics de les bèsties de la festa, des dels grecs i mesopotàmics fins a Joan Amades, Cirlot, Borges o Tolkien.

Proclama de
la Festa Major
Tot seguit / Des de l’Ajuntament
L’alcalde demanarà formalment a l’Herald que recorri els carrers i les places de la ciutat per anunciar que la Festa Major s’apropa, i farà quatre pinzellades dels actes que hi haurà. L’acompanyarà el so del flabiol i el toc compassat de les Trampes. S’hi repartirà el programa resumit de la festa.

L’HORA DEL CONTE ESPECIAL
Els tres porquets
18 h / Biblioteca Pompeu Fabra La companyia Veus-Veus presenta un espectacle de titelles amb música sobre el conte popular. És una versió ben divertida en què els tres porquets són eixerits i el llop una mica pallasso i, tot i que es vol menjar els tres porquets, no farà gens de por als nens i nenes.

Toc de novena
19.15 h / Campanar de Santa Maria Les campanes de Santa Maria prenen un protagonisme especial per Les Santes. Des de nou dies abans de la festivitat de santa Juliana i santa Semproniana els campaners faran cada dia el toc de novena, que alterna el tritlleig i el cop de batall de les campanes.

C O N T E S P E R A A D U LT S
La volta erótica al món
21.30 h / Biblioteca Pompeu Fabra L’escriptora mallorquina Roser Amills ens proposa un viatge per diversos continents a la recerca del plaer de llarga durada, amb una eina infal·lible: relats eròtics d’arreu del món.

Activitat gratuïta amb invitació que podeu recollir fins al 15 de juliol a la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, la Biblioteca Pompeu Fabra i la Biblioteca Antoni Comas.

Total de visualitzacions de pàgina: